Een reis door de tijd

Basisschool

Sinds de basisschool hou ik (Cas Meijer) er al van om creatief bezig te zijn. Samen met vrienden van mij ben ik meerdere keren een eigen YouTube kanaal gestart. Eerst begon ik met het maken van gamevideo’s en dit is uiteindelijk een beetje uit de hand gelopen.

Middelbare (10-14)

Toen ik naar de middelbare ging was dit voor mij eerst best lastig. Ik vond het namelijk moeilijk om in de schoolbanken te blijven zitten en wou liever eigen ding doen. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met een tussenschool. Dit is voor mensen die niet precies weten wat ze willen en dus de kans krijgen om dat uit te zoeken.

 

Onderwijsroute 10-14 (groep 7 tot en met klas 2) heeft er voor gezorgd dat ik deze vrijheid kreeg. Ik heb vlogs gemaakt op school en ondersteuning gekregen waar dat nodig was. Ook wist ik al een beetje over de programma’s die er gebruikt werden, hiervoor heb ik toen licenties gekregen om me meer te kunnen verdiepen.

 

Ook hadden we een mediabedrijfje waar we hier en daar een paar kleine opdrachten mochten doen. Een voorbeeld hier van is de matsuri bij Tabonon. 

Middelbare (Thorbecke)

Toen ik naar de tweede middelbare ging. Vond ik het in eerste instantie heel lastig. Het was pijnlijk om afscheid te nemen van mijn vorige school. Maar één ding waar ik erg naar uit keek was mediavormgeving op Thorbecke, nu heet dit de CreaThor Acedemy. Ik keek hier naar uit omdat ze veel nieuwe opties hadden waar ik gebruik van mocht maken; allemaal verschillende camera’s, geluidsinstallaties, een studio die eens in het jaar werd op gezet en nog veel meer.

 

Mijn lievelingsproject op Thorbecke was de promotievideo die ik mocht maken. Dit was één van mijn eerste betaalde opdrachten en hier kon ik soms tijdens school ook mee bezig! 

De reden waarom deze opdracht zo leuk was is omdat er al een projectplan was. Hiermee was ik het namelijk niet mee eens want de doelgroep zijn jongeren en alleen al bij het lezen van de teksten wist ik dat er heel veel veranderd moest worden. 


Zo heb ik gezegd dat meer dan 60% van de tekst geschrapt moest worden. Eerst vonden ze dit een beetje gek want ze dachten dat die informatie per se verteld moest worden. Maar nadat ik mijn mening had onderbouwd hebben we er toch voor gekozen om minder tekst te gebruiken en meer beeld. Nogsteeds vinden ze de veranderingen in het verhaal goed. Als je kijkt naar hun vernieuwde promotievideo zijn bijna alle teksten hetzelfde gebleven. 


Toen ik hier op school zat ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen. Dit is door gegroeid naar een bedrijf waarmee ik meerdere mensen en bedrijven heb kunnen helpen. Onder andere Windesheim, Engie, Zwanenberg en NexHus. 

Aboneer op de nieuwsbrief

ONTVANG UPDATES OVER AANKOMENDE PROJECTEN, TIPS EN MEER!​

©2022 Active Designs